greenlogo  
   

 
English

Hva vet vi - egentlig? What the bleep do we (k)now?
DVD på norsk  

bleep cover

Har du noensinne spurt deg selv: Hvorfor finnes jeg? Hva er meningen med livet? Hva er egentlig virkelighet?

"Hva vet vi – egentlig?" stiller disse spørsmålene til både naturvitenskapsfolk og humanistiske tenkere og får en fengslende blanding av svar… for hvis universet virkelig er uendelig og fullt av muligheter, hvorfor er da våre tanker om våre egne liv så begrensede?


Privat: 220 kr + post 15 kr

Organisasjoner: 1500 kr

Betingelser for visninger kan leses her (på engelsk).

 
Orginalens tittel: “What the Bleep Do We Know?!”
Varighet: 108 min.
Språk: Engelsk. Underteskt: Norsk, Dansk, Svensk og Finsk.
Land: US

Synopsis: I denne filmen blandes fiksjon og dokumentar, virkelige bilder og animasjon, på en fascinerende og underholdende måte. Filmen handler om den døvstumme fotografen Amanda (Marlee Matlin) som begynner å se livets muligheter på en ny måte. Samtidig er den en reise i selskap med fysikere, matematikere og livssynsforskere, en reise i et kvantefysisk univers som er mer komplekst og levende enn vi tidligere har kunnet forestille oss.

Vi får høre hva kvantefysikken forteller oss om materie og energi, samt teorier om bevissthet, sansning, kroppens kjemi og hjernestruktur. Hva er tanker laget av? Kan tanker forandre det vi oppfatter som virkelig? - For å finne svar beveger vi oss ikke bare i den materielle verden, men trenger også langt inn i den åndelige, for dersom tanker er mer enn vilkårlige nevronimpulser, så er bevissthet mer enn en anatomisk prosess. Derfor eksisterer det kanskje en høyere makt, men fins den virkelig der ute – og hvor går egentlig grensen mellom "der ute" og "her inne"?

Filmen foregir ikke å ha endelige svar på alt, men den stiller en rekke fengende, provoserende spørsmål og gir et fascinerende blikk på tilværelsens uendelige muligheter.

Regissører: Mark Vicente, Betsy Chasse, William Arntz
Produsenter: William Arntz, Betsy Chasse
Skribenter: William Arntz, Betsy Chasse, Matthew Hoffman
Med: Marlee Matlin, Elaine Hendrix, Robert Bailey Jr., John Ross Bowie, Armin Shimerman, Barry Newman

Ekstern webside: www.whatthebleep.com