http://oslodocs.com/dokumentarkino/events/2011/pakistan/Benazir_bhutto_profil.jpg
Oslo Dokumentarkino er støttet av: Fritt Ord, Oslo kommune, Norsk filminstitutt og Bergesens Almennyttige Stiftelse
I samarbeid med






Bhutto
Duane Baughman, USA 2010, 110 min.
Engelsk tale - ikke tekstet.


(...) makes you feel like you're witnessing history as it happens.
The Guardian

Program mandag 5. desember på Parkteatret:
17:30: Dørene åpner
18:00: Film: Bhutto
ca. 19:55: Pause
ca. 20:10: Diskusjon
21:30: Slutt



Tariq Ali og Resa Aslan er blant de som intervjues i filmen.


Mandag 5 desember kl. 18:00
på Parkteatret (Gratis entre):


Hvor går Pakistan?

Film og diskusjon

Hvem har egentlig makten i Pakistan? Hvem vil ta over etter det kommende valget? Og hvilken betydning vil det få for Pakistans utvikling og rolle i regionen?

Pakistan er et av verdens mest folkerike land, og en atommakt. Landet strever med å finne sin identitet mellom å være en islamsk stat og å ha et forhold til Vesten. Kampen mot terror under Bush og nå Obama, med stadige droneangrep, har forsterket motsetningene i landet. Filmen Bhutto gir et godt bakteppe for å diskutere det politiske landskapet i Pakistan idag, og hvilke muligheter man kan se for seg av valget som vil holdes det kommende året.

Diskusjon med Laila Bokhari, Terje Skaufjord og Muhammed Idrees Ahmad. Ordstyrer: Shoaib Sultan.

Det vil bli et Skype-intervju med Muhammed Idrees Ahmad etter filmen. Dette intervjuet holdes på engelsk. Deretter blir det en paneldebatt på norsk med Laila Bokhari og Terje Skaufjord.

Filmen Bhutto
Filmen Bhutto fra 2010 er spennende og dyktig satt sammen og gir et godt bakteppe for å snakke om det politiske landskapet i Pakistan. Filmen skildrer Benazir Bhuttos liv, men gir samtidig en god oversikt over Pakistans historie, og over de politiske konfliktene i landet.

Filmen er laget av en politisk konsulent som også har jobbet for Benazir Bhutto, og dette farger filmen, men tar ikke bort det faktum at den likevel er både godt fortalt og gir mange interessante perspektiver og en god innsikt i Pakistans politiske nåtid og historie.

Se anmeldelse av filmen i The Guardian. Hvis du ser forbi den lite smigrende tittelen på anmeldelsen vil du finne at den gir en svært god beskrivelse av filmen. Kritikken av filmen vil også bli tatt opp i diskusjonen på Parkteatret.

Hjelp oss å spre informasjon om dette videre i sosiale medier og på andre måter.
http://facebook.com/dokumentarkino


Vil du være på vår epost-liste?
Send en epost til: post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'påmelding' i emnefeltet
---
Hvis du mottar epost men ikke ønsker å være på listen;
send en epost og skriv 'avmelding' i emnefeltet.


Oslo Dokumentarkinos nettsider på dokumentarkino.no har blitt hacket og vi ble tvunget til å slette hele nettstedet. Dokumentarkino.no blir bygget opp på nytt og vil snart publiseres igjen. I mellomtiden henviser vi til oslodcs.com og til Facebook-siden.